Stora behov i frivilligförsvaret

I årets första nummer av tidningen Försvarsutbildaren sjösätter vi en serie om de olika avtalsbefattningar som finns inom frivilligförsvaret. Först ut är räddnings- och röjningsstyrkor. Själv skriver jag bland annat om hur mönstringen av ungdomar går till.

I takt med att Sveriges totalförsvar byggs upp växer möjligheterna att bidra som frivillig kraft. I nummer 1 av tidningen Försvarsutbildaren får ni möta personer som har utbildat sig för att ingå i olika länsstyrelsers räddnings- och röjningsstyrkor  och som knappt hann slutföra sina utbildningar innan de kallades ut till både skogsbränder och översvämningar.

Läs om vad det innebär att ha en avtalsbefattning och vilka krav som ställs för att bli antagen. I reportaget får du också veta varför personerna i de här räddnings- och röjningsstyrkorna bestämde sig för att de ville göra en insats i frivilligförsvaret.

De hjälper till vid bränder, andra samhällsstörningar och krig  

I nummer 1 skriver vi också om vad ungdomar tyckte om att testa provkammaren i CBRN-kursen, hur Plikt- och prövningsverket lotsar in ungdomar i totalförsvaret vid mönstringen samt hur Försvarsutbildarnas instruktörer och kurschefer drillas för att bli bättre.

Läs hela tidningen här  

Köp min bok