Juryuppdrag Guldmisteln

Jag är så imponerad av glöden och berättarglädjen hos Västmanlands unga filmarbetare. Tack för en rolig och inspirerande dag alla som deltog, ni som tog hem priser och hedersomnämnanden, mina kollegor i juryn och förstås Film Västmanland!

Guldmisteln är Västmanlands regionala filmfestival och i år fick jag äran att sitta i juryn, tillsammans med David Andersson och Robin Widell. David och jag fick även det viktiga uppdraget att närvara på festivaldagen på biograf Saga i Hallstahammar och tillkännage årets pristagare.

Juryuppdrag Guldmisteln

Mellanvikt – 16-19 år

Vinnare: Freja – Vad är det värsta som kan hända?
Motivering: En modigt berättad historia om svåra ämnen som lyckas med att både skänka hopp och andas kärlek. En påminnelse om livets skörhet och storhet och en påminnelse om att den som söker kan vinna.

Hedersomnämnande: Mälaren
Motivering: En skickligt gjord genre-film med blinkningar till klassiska skräck-thrillers som utspelar sig på avlägsen plats och som samtidigt hämtar inspiration i en mycket aktuell oro för hur lång tid det egentligen tar innan vi människor blir helt utbytta.

Tungvikt – 20-26 år

Vinnare: Sägen om en slåtterkarl
Motivering: Med inspiration i den klassiska sagan och med rötter djupt ner i den västmanländska myllan skapas en mörk men vacker saga som trollbinder.

Hedersomnämnande: How to do scandinavia
Motivering: En effektiv punchline och en skickligt skapad scenografi fångar tittaren i detta vardagsdrama.

27+

Vinnare: Project Toast
Motivering: Ett rasande aktuellt inlägg i berättelsen om samtiden, skapad med domedagshumor, satir, djupa filosofiska resonemang och ett ovanligt innovativt bildspråk.

Hedersomnämnande: Dreammachine
Motivering: Med en tydlig vision och fint hantverk från start till mål lyckas filmskaparna förmedla en nostalgisk men också en mörk, dekadent känsla som tydligt visar att man inte ska tro på allt som man ser på TV.

Köp min bok