Tjänster

I mitt företag Anna Widerberg Production erbjuder jag hjälp utifrån tre av mina kompetenser; skribent och redaktör, PR-konsult samt föreläsare och utbildare. Kontakta mig via formuläret och berätta vad du vill ha hjälp med.

Skrivande, journalistik och redaktörskap

Journalistiska texter

Jag utbildade mig till journalist i slutet på 1980-talet på Södra Vätterbygdens Folkhögskola i Jönköping och gjorde min praktiktermin på Radio WGN i Chicago. Efter examen arbetade jag i tio år på VLT:s redaktion, bland annat med lokal-TV, som allmänreporter och featurereporter. Sedan 2016 är jag frilans och mina uppdragsgivare finns bland andra VLT och tidningen Försvarsutbildaren

Faktatexter

Jag har arbetat som kommunikatör både på Västerås stad och i Hallstahammars kommun och har gedigen erfarenhet av att formulera begripliga texter och presentera dem så att de blir lästa och förstådda. Några exempel på frilansuppdrag är talmanus till PP-presentationer, språkgranskning och förbättring av olika publikationer, som till exempel verksamhetsberättelser, samt informativa texter till webbplatser. Bland mina uppdragsgivare finns bland andra Sverige kommuner och regioner (SKR) och frivilligorganisationen Försvarsutbildarna.

Redaktörskap

På VLT var jag under en period en av två redaktörer för featureavdelningen Levande Livet. På Västerås stad var jag under många år innehållsansvarig webbredaktör för kommunens webbplats samt arbete med sociala medier. I mitt uppdrag ingick att planera och arbetsleda ett 30-tal webbskribenter inom kommunen. Idag är jag redaktör för tidningen Försvarsutbildaren, som kommer ut med fem nummer per år och har en upplaga på 25 000. I redaktörsuppdraget ingår att planera innehåll, arbetsleda en grupp frilansskribenter samt ansvara för redaktionsutveckling.

Tidningen Försvarsutbildaren

Ett urval av mina artiklar:

Vad är totalförsvarsinformation och varför är det viktigt?

Uppbyggnaden av totalförsvaret är ett gigantiskt arbete och det är inte så lätt att se sin egen roll i bygget. Följ med och se hur Försvarsutbildarna arbetar för att varje människa ska hitta sin plats i försvaret av Sverige.

Läs mer

I centrum för ett nytt totalförsvar

Sverige bygger upp totalförsvaret och fort går det. Hur går det till? Möt Tomas Ahlberg på MSB och Michael Malm på Försvarsmakten som båda befinner sig mitt i händelserna centrum.

Läs mer

Vår sårbarhet väcker tankar

Vad krävs för att vi ska förstå att en kris kan drabba var och en av oss personligen och att det kan ske när som helst? Följ med på en resa genom en liten del av Sverige och träffa människor som på olika sätt höjer landets beredskap där de bor och arbetar.

Läs mer

Polisen – beredd på allt

Vad som än händer i samhället så måste Polisen fortsätta att göra sitt arbete. Vid kriser eller andra svåra händelser blir deras arbete dessutom ofta både svårare och viktigare. Därför måste Polisen ha beredskap för alla tänkbara situationer.

Läs mer

PR-arbete

Pressmaterial

Det är ofta svårt att nå ut med sitt budskap i det moderna medielandskapet och ofta behöver man arbeta i olika kanaler. Jag hjälper uppdragsgivare att skräddarsy texter både för utskick till redaktioner och för publicering på webbplatser och i sociala medier.

Annonser i sociala medier

Annonser i sociala medier är ett enkelt sätt att öka intresset för ett evenemang, en grupp eller en person. Jag hjälper mina uppdragsgivare både att planera och genomföra annonskampanjer. Bland mina uppdragsgivare finns Earmeal Production, Stage Activity och Lagårn i Ullsta.

Webbplatser

En väl fungerande och uppdaterad webbplats är ett användbart verktyg för alla som bedriver en verksamhet under en längre tid. Jag hjälper mina uppdragsgivare att hålla deras webbplatser aktuella och uppdaterade med den senaste informationen.

Jag hjälper också gärna till att modernisera och strukturera webbplatser i samarbete med webbyrå.

Bland mina uppdragsgivare finns Earmeal Production och Hear2Unite.

Webbplatser som jag arbetar eller har arbetat med:

Samtal och föreläsningar

Jag har ett långt arbetsliv bakom mig med erfarenhet från många olika yrkesområden. I flera av dem har jag föreläst, utbildat och genomfört livesamtal inför publik och jag använder gärna den kompetensen även som frilans. Bland mina senare uppdragsgivare finns Fountain House, Västmanlands Författarsällskap och L & L Musik och Underhållning.

Några exempel på samtal, föreläsningar och liknande uppdrag:

Samtal om sorg, läkning om hopp i livepodden Radio Totalnormal tillsammans med Janne Schaffer
En frågestund om min bok i Biblioteket Live

Samtal om min bok med läkaren och författaren Stefan Einhorn.

Genom mörker mot ljus och hopp - en resa i ord och ton

Köp min bok