Podden Mellan mörker och ljus

Vi har ägnat oss åt Ulf Lundell och Tove Jansson, Sven Delblanc och August Strindberg. Vi har pratat om folkhemmet, språket, civil olydnad och dystopier. Väldigt många dystopier faktiskt, tre stycken har vi läst, och resultatet av den läsningen blev inte det vi trodde. Vi har roat oss med att skriva nya dikter ur gamla verk, tagit fram den allra bästa tonsatta lyrik vi kunnat hitta och jämfört en mängd olika filmatiseringar av H G Wells Världarnas krig. Vi läste Pesten under pandemin och i fantasin har vi vandrat i Paris med Modiano.

Vi är Anna Widerberg och Mattias Kvick, två syskon från västkusten som aldrig kan sluta prata om läsning och litteratur. Nya episoder kommer med ojämna mellanrum.

Den som botaniserar bland de allra äldsta avsnitten hittar två samtal mellan Anna Widerberg och Fredrik Ydhag där vi samtalar om och bjuder på ljudklipp från arbetet med långfilmsdokumentären om Ted Gärdestad. Den ena episoden handlar om Teds bror Kenneth och den andra om Lennart Östlund som en gång var Teds studiotekniker.

Köp min bok