Bloggen Med Mirandas ögon

Det första inlägget på bloggen ’Med Mirandas ögon’ publicerade jag den 30 januari 2009. Det hade rubriken ’Närhet och avstånd’. Med tiden har det blivit väldigt många inlägg , en salig blandning av högt och lågt. Här har mina följare kunnat följa mina vedermödor i arbetslivet och mina tillkortakommanden som tonårsförälder. Här samsas bokreferat och åsikter om filmer med studentförberedelser och uttryck av motvilja mot den eviga städningen i ett välbefolkat och välbesökt hem.

När jag förlorade min människa och partner i självmord 2009 blev bloggen min räddning. Där kunde jag skriva om vad jag kände, upplevde och tänkte och det hjälpte mig i min läkning. Flera år senare fick jag ett litteraturstipendium för valda delar av bloggen och dessa texter bildade sedan grunden i boken ’Tiden är människornas ängel’ som kom ut i december 2020.

Här finns de inlägg som jag bedömt som särskilt viktiga och som jag vet att många människor tycker om

Blogginlägg

VAD 58 ÅR PÅ JORDEN HAR LÄRT MIG OM LIVET

Jag ska snart fylla år. I år blir det femtioåttonde gången. Jag gillar att fylla år eftersom min födelsedag sammanfaller mer eller mindre exakt med Första advent. Och Första advent är den mest magiska dagen på hela året.

NÄR KÄRLEK OCH VÄNSKAP BLIR FARLIGT

Författaren Elie Wiesel lär ha sagt att om grekerna uppfann tragedin, romarna episteln och renässansen sonetten, så uppfann vår generation en ny litteratur; vittnesbördet. Romanen Hjärtdjur bär vittnesbörd om ett samhälle där vänskap och kärlek är det farligaste av allt.

HON VISSTE VAD SOM VÄNTADE MIG

Julen 1982 fick jag romansviten ”Kristin Lavransdotter” av mormor Inga och morfar Kalle. Jag hade precis fyllt 18 år och arbetade sedan ett halvår tillbaka som undersköterska på Mölndals sjukhus.

Köp min bok