Tiden är människornas ängel

“Anna Widerberg skriver om sorg men också om storslagen kärlek och att slåss för sitt liv. Hon färdas djupt ner i känslomässiga avgrunder men med hjälp av vardagens rutiner och en oväntad humor hittar hon sitt sätt att läka.”

Boksamtal med Stefan Einhorn

Mer om boken

Medverkan vid Stockholms Bokhelg 2022

Frågestund på Biblioteket Live 2021

Lektör Lolly Elisabeth Croneborg på Kreakalma skriver om boken

I Tiden är människornas ängel berättar journalisten Anna Widerberg om tiden efter sin älskades självmord, en tid då hon först slutade fungera och sedan levde som hon uttrycker det ett halvt liv, ett torrt liv. I både koncis och poetisk prosa – i något som liknar självbiografi och skönlitteratur i en utmärkt mix – får vi följa Annas liv under flera år efter katastrofen .

Läs mer

Recension av författaren Karin Askerin

Jag har läst Tiden är människornas ängel av Anna Widerberg, boken är utgiven av Visto förlag 2020. Tiden är människornas ängel handlar om att försöka överleva när den man älskar har valt att inte leva längre. 

Läs mer

Pressrelease från Visto förslag med recension från Bibliotketjänst

Anna Widerberg beskriver det obeskrivbara – hur talar vi om sorg?

Läs mer

Reportage i VLT 2020

Annas kärlek begick självmord – så hittade hon kraft att gå vidare

Läs mer

Författarporträtt på Boktugg

Katastrofen slog ner som en bomb i mitt liv. En människa jag älskade djupt tog sitt liv. Efter en tid förstod jag att jag hade fått ett uppdrag att berätta om döden.

Läs mer

Gästkrönika på Debutantbloggen – Rapport från katastrofens mitt

Jag skulle fylla sexton år den höst då jag började utbilda mig till undersköterska. En av sommarlovets sista ljumma augustikvällar hade jag på ett brutalt sätt upptäckt att den mörklockige tonårspojke som jag förälskat mig i så besinningslöst var en opålitlig Don Juan-typ. 

Läs mer

Reportage i VLT med anledning av att boken släpps som ljudbok

Annas man tog livet av sig: ”Jag blev en annan person”

Läs mer

Här kan man köpa min bok:

Köp ett signerat exemplar av boken direkt av författaren

Pris 169:- plus frakt 50:-

Online bokhandlar

Lokala återförsäljare

Korta klipp från boksamtalet med Stefan Einhorn

Köp min bok